Hvad er Civitan

 

Civitans historie

Civitan blev etableret i 1917af en gruppe amerikanske forretningsfolk, som ønskede at udøve positevindflydelse på samfundet, og arbejde for at hjælpe sine medmennesker. Gruppen blev ledet af den respekterede læge Dr. Courtney W. Shropshire fra Birmingham i Alabama.

 

FREMME POSITIVE VÆRDIER

Bagtæppet for etableringen var første Verdenskrig, som var den første internationale konflikt, hvor amerikanske soldater deltog. Krigen berørte amerikanske familier og lokalsamfund både direkte og indirekte. Der var derfor et ønske om at hjælpe og støtte op om lokalsamfundene og medmenneskerne både gennem praktisk hjælp og ved at sprede positive værdier.

 

ORGANISATIONEN VOKSER

Et frø var sået. Snart ønskede folk i andre byer også at stifte civitan-clubber i deres eget lokalsamfund. Så stor var interessen, at Shropshire og klubben i Birmingham vedtog at danne en international Civitan-organisatiom. Denne så dagens lys den 15. april 1920. Shropshire, som allerede havde været præsident for Birmingham klubben i to perioder blev præsident for den nye organisation. Han anses derfor som grundlæggeren af det som i dag er kendt som Civitan International.

 

I løbet af de næste måneder blev der etableret klubber i Arkansas, Tennessee og Florida. Over 300 delegerede fra mere end 30 klubber deltog i det første internationale årsmøde i juni 1921. Den første klub udenfor USA blev stiftet i Toronto i Canada i 1932.