Hvem er vi ?

CIVITAN er en international serviceorganisation, som er i flere lande.

Navnet CIVITAN er hentet fra det latinske “CIVITAS”, som betyder samfund. En CIVITAN Club er en gruppe mennesker, som har overskud til at hjælpe de svage i samfundet/nærmiljøet.

Den første Civitan Club blev stiftet den 17. marts 1917 i Birmingham, Alabama, USA. Det varede ikke mange år, inden der var dannet klubber over det meste af USA og Canada.

Set med europæiske øjne er organisationen ganske ung. Først i 1968 kom ideen til Europa, og i 1969 blev den første klub stiftet i Oslo, Norge. Derfra har Civitan så spredt sig til det meste af Europa. Norge er den Europæiske højborg med hensyn til antal af klubber og medlemmer.

Hvornår kom CIVITAN til Danmark?

Under et norsk venskabsbesøg i 1990 blev spiren til en dansk Civitan Klub sat, så den 11. maj 1991 blev Danmarks første Civitan Klub indviet i Sæby. Det var med hjælp fra Civitan Club Horten, Norge.

Der er indtil nu dannet 4 Civitan klubber i Danmark, heraf er der desværre kun 2 aktive tilbage, de ligger alle i Nordjylland. På sigt arbejder organisationen på at udbrede kendskabet til Civitan og dets formål således, at det vil skabe interesse og grundlag for oprettelse af nye klubber mange andre steder i Danmark.

Civitan Sæby CVR.: 44460149